Servicii mentenanta

Societatea noastra intreprinde lucrari de intretinere si mentenanta la instalatiile sub presiune aflate sub incidenta ISCIRULUI.

Printre serviciile oferite de catre SC Roambra Company se afla lucrarile de mentenanta preventiva ale sistemelor conexe precum statii de reducere a presiunii, manometre sau regulatoare. Aceasta implica inspectia vizuala a tuturor sistemelor, detectarea posibilelor neetanseitati la imbinari si racordari, verificarea furtunelor de inalta presiune, a manometrelor de retea, a supapelor de siguranta, a incalzitoarelor de gaz sau a opritoarelor de gaze in cazul fluidelor inflamabile. De asemenea se efectueaza un test functional al panourilor de gaz sub presiune ( statii de reducere a presiunii) si sistemului de alarma / comutare automata al acesteia.

In paralel, SC Roambra Company executa lucrari de mentenanta preventiva asupra stocatoarelor/rezervoarelor de gaz tehnologic. Printre acestea se numara inspectia vizuala a instalatiei, verificarea manometrului de linie, a supapelor de siguranta a stocatorului, robinetilor criogenici. De asemenea regulatorul de resetare si presurizare este supus unui test functional.

Verificări, testare şi întreţinere
Fiecare instalaţie este testată şi verificată la etanşeitate şi rezistenţă mecanică, în conformitate cu procedurile acceptate internaţional şi cu orice limitări specifice pentru alte instalaţii comparabile din domeniu (folosind ca referinţă norma UNI – EN737/3).
Scopul procedurii de control este să verifice absenţa scurgerilor şi funcţionarea corectă şi în condiţii de siguranţă a instalaţiei prin:

  • verificări ale conductelor de gaz cu testarea îmbinărilor şi a grupurilor de decompresie a gazului;
  • verificări care să constate funcţionarea corectă a echipamentului la amplasamentul său;
  • verificări care să asigure racordarea corectă a conductelor la punctele de utilizare;
  • teste şi calibrări ale funcţionării alarmelor de avertizare şi a detectoarelor de scurgeri.

Pentru un service mai bun, în conformitate cu cerinţele celor mai recente norme (directivele 97/23/CE şi 98/37/CE), fiecare instalaţie de distribuţie care a trecut testele este livrată clientului cu manualul de utilizare şi întreţinere corespunzător, precum şi cu certificatele corespunzătoare pentru materiale şi instalaţii, declaraţii care să confirme efectuarea testelor şi conformitatea cu cerinţele legale şi de funcţionare.

pozastatie                                                  IMG_20141216_132600

In urma efectuarii acestei serii de verificari si teste societatea noastra emite un buletin de verificare.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s